Technisch Content Specialist

Wij zijn op zoek naar een Technisch Content Specialist. In deze functie ben je onze expert op het gebied van technische documentatie. Jij houdt je in de eerste plaats bezig met het schrijven van productdocumentatie zoals datasheets en handleidingen, maar je draagt ook bij aan het creëren van technische marketingcontent zoals brochures, blogs en whitepapers. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring maak je tevens de nodige tekeningen en illustraties en help je mee met het maken van trainingvideo’s.

Jij wordt de specialist in onze organisatie op het gebied van technische content, maar je werkt wel samen met je collega’s van Productontwikkeling, Projects, Service en Marketing. Je haalt zelfstandig informatie bij hen op en vertaalt dit naar gebruiksvriendelijke documentatie voor onze klanten. Verder krijg je de vrijheid om je eigen rol vorm te geven.

We verwachten dat je minimaal 1 à 2 dagen per week op kantoor in Haaksbergen bent (in de beginperiode wat meer). Parttime werken is mogelijk.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Kennis en informatie ophalen bij subject matter experts en dit vertalen naar gebruiksvriendelijke content
 • Schrijven van Engelstalige productdocumentatie, zoals datasheets en handleidingen
 • Beheren van alle bestaande documentatie en zorgen dat deze up to date blijven
 • Beheren van de gebruikte documentatiesoftware
 • Reviewen van bestaande documentatie en voorstellen doen tot verbetering
 • Creëren van technische marketingcontent zoals blog posts en whitepapers, samen met het Marketing & Communicatie team
 • Creëren van trainingmateriaal (documentatie, presentaties, video’s) samen met het Projects & Services team

Jouw vaardigheden

 • Bachelor of Master niveau (HBO/WO)
 • Uitstekende Engelse taalvaardigheid
 • Zelfstarter, je neemt initiatief
 • Ervaring in het creëren van technische content (bijvoorbeeld als technisch schrijver)
 • Ervaring met het werken met internationale standaarden (bijv. IEC, NEN)
 • Ervaring met documentatiesoftware (zoals oXygen XML, MadCap Flare of soortgelijke tools)
 • Kennis en ervaring in het gebruik van technische tekensoftware (zoals CorelDraw of Adobe Illustrator) is een pré

Over TKH Airport Solutions

TKH Airport Solutions ontwikkelt, produceert en levert vliegveldgrondverlichting (‘airfield ground lighting’ ofwel AGL) – de verlichting in start- en landingsbanen en taxibanen van vliegvelden. Wij hebben een nieuwe en revolutionaire technologie geïntroduceerd voor de connectiviteit van AGL genaamd CEDD: Contactless Energy & Data Distribution. Een slimme en duurzame technologie die zorgt voor een efficiënter, veiliger en betrouwbaardere infrastructuur in de verlichting. Het team van TKH Airport Solutions heeft als gezamenlijk doel om de belangrijkste speler in vliegveldtechnologie te worden, met oplossingen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

TKH Airport Solutions is een van de werkmaatschappijen van de beursgenoteerde TKH Group NV. Een groep van high-tech bedrijven met de gezamenlijke missie om ‘best-in-class’ technologie te ontwikkelen op het gebied van Smart Vision, Smart Manufacturing en Smart Connectivity systemen.

Meer informatie op www.tkh-airportsolutions.com.

Hoe solliciteer ik?

Heb je interesse en herken jij jezelf in dit profiel? Neem dan contact op met onze HR Manager Kimberlie Elevelt via+31 53 574 14 56 of solliciteer direct via hr@tkh-airportsolutions.com. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marije ten Vergert via +31 88 028 0633 of via m.tenvergert@tkh-airportsolutions.com.